Udruženje “Hendi Veternik” po prvi put je organizovalo „Vojvođansku kamperijadu“, manifestaciju pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i grada Novog Sada.

„Vojvođanska kamperijada“ održana je 4. i 5.11.2017. godine na prvom spratu Spensa.

Ideja ove manifestacije bila je da se na na jednom mestu okupi veći broj udruženja i turističkih agencija koje se bave organizovanjem letnjih i zimskih kampova za decu osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, sa teritorije Vojvodine i užeg regiona.

“Vojvođanskoj kamperijadi” prisustvovali su izlagači iz Pančeva, Apatina, Bačke Palanke, Vršca, Bele Crkve, Kule, Kostolca, Petrovaradinske ade, Fruške gore i Starih Ledinaca koji su zajedno sa kolegama iz Novog Sada ispričali priču o zdravom životu, zabavi, učenju i druženju u kampovima. Predstavili su najrazličitiju ponudu sportskih, rekreativnih, avanturističkih, konjičkih, jezičkih, muzičkih, informatičkih, arheoloških, kampova životnih veština, edukativnih kampova i kampova Crvenog krsta za za decu i omladinu.

Video sa kamperijade

U prostranom holu Spensa svaki učesnik/izlagač na raspolaganju je imao štand na kojem je sa predstavnicima svoje agencije ili udruženja promovisao kamperske aktivnosti planirane za ovu i narednu godinu. Izlagači su štandove ukrasili onako kako su želeli, sa svim reklamnim materijalom koji su za prezentaciju poneli, plakatima, maskotama kampova, namenskim pultovima, zastavama, velikim reklamama, slajdovima fotografija i video prezentacijama kojima su predstavljali dostignuća polaznika i detalje vezane za organizaciju i boravak dece i omladine u kampu. Učesnici ovog događaja upoznali su posetioce sa svojom turističkom ponudom, pružili sve potrebne informacije, stekli nove potencijalne polaznike svojih kampova i ostvarili kontakte za buduću saradnju. Za izlagače koji iz opravdanih razloga nisu mogli da prisustvuju drugog dana manifestacije,  udruženje “Hendi Veternik” preuzelo je na sebe izlaganje njihove ponude i prenošenje svih informacija u vezi sa kampom, koje su im u tom trenutku bile dostupne.

Od strane ovog udruženja bila je obezbeđena promocija svih učesnika na  zvaničnoj Fejsbuk stranici „Vojvođanske kamperijade“, kao i promovisanje manifestacije na velikom broju novosadskih internet portala i u svim zainteresovanim medijima.

Ova manifestacija je na najbolji mogući način afirmisala turizam Vojvodine i regiona.  Pokazala je veoma velike mogućnosti unapređenja kvaliteta i dostupnosti ove vrste veoma popularnog  turističkog programa velikom broju dece i mladih, kao i mogućnosti povećanja ukupne turističke ponude različitih sportskih, umetničkih, razvojnih i drugih sadržaja za decu i mlade.

Ideju su prepoznali i podržali pokrajina i grad Novi Sad, a podrška se mogla videti na veoma uspešnom svečanom otvaranju, prvog dana manifestacije, gde su se na glavnoj bini prema predviđenom programu, prisutnima  obratili sledeći zvaničnici:

– ispred Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam – Željko Dvožak, pomoćnik pokrajinskog sekretara

– ispred Gradske uprave za privredu – Saša Bilinović, v.d. načelnik Gradske uprave za privredu

– ispred Gradske uprave za obrazovanje – Lidija Tomaš, v.d. načelnica Gradske uprave za obrazovanje

– ispred Turističke organizacije Srbije – Ivan Vuković

Otvaranju je prisustvovala “Novosadska TV” koja je propratila otvaranje i napravila odličnu reportažu sa izjavama prisutnih zvaničnika o značaju ove manifestacije za turistički i obrazovni segment našeg društva.

Pogledajte reportažu Novosadske TV

Galerija slika


Created with flickr slideshow.